New York-Style Aardbeien Cheesecake van Wieteke Weerts

Een heerlijk en creatief Moederdag High Tea recept van Wieteke Weerts. Deze New York-Style Cheesecake is een verrukkelijke combinatie van verse roomkaas en zoete zomeraardbeien.

Bereidingswijze

  1. Maal de Bastogne koeken fijn.
  2. Smelt de boter en meng dit met de Bastogne.
  3. Bekleed een 20 cm bakvorm met bakpapier. En vul de bodem met het mengsel. Duw aan met een lepel.
  4. Zet dit een half uur in de koelkast.
  5. Meng de overige ingrediënten met een mixer. Behalve de ingrediënten voor de garnering.
  6. Giet het mengsel in de vorm op de koekbodem.
  7. Bak de taart 60 minuten op 180 graden.
  8. Als de taart nog een beetje wiebelt is hij klaar. Laat afkoelen in de oven.
  9. Meng de mascarpone met de Klopfix en eventueel poedersuiker.
  10. Bestrijk de taart hier royaal mee.
  11. Garneer de taart met de aardbeien.

Eet smakelijk!

Bron: Dit recept en de foto’s zijn afkomstig van Wieteke Weerts. Taartplateau handgemaakt door Desiree Weerts https://www.dewe-ceramics.com/

Deel dit recept

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Ingrediënten

  • Bastogne koeken 260g
  • Boter 125g
  • Aardbeien kwark 400g
  • Roomkaas/monchou 400g
  • Suiker 150g
  • Zelfrijzend bakmeel 40g
  • Scheutje slagroom
  • Eieren 5 stuks
  • Bakpoeder 1 zakje

Voor de garnering (optioneel)

  • Bakje mascarpone
  • Klopfix 1 zakje
  • Aardbeien

Volop gezelligheid in huize Weerts tijdens het bakken van deze heerlijke taart voor de High Tea:

Onze merken

  • Bosch
  • Siemens
  • Miele
  • Liebherr
  • AEG
  • Samsung
  • Smeg
  • Philips
  • Beko
  • ASKO
  • Atag
  • Pelgrim
  • Delonghi
  • Tefal
  • Brabantia
  • Quooker