Frisse Limoentaart recept

Vier de lente! Bak deze Pasen een heerlijke frisse limoentaart en vul je keuken met de geur van frisse citrusvruchten en versgebakken cake.

40 minuten bereidingstijd en 2 uur en 50 minuten bak- en rusttijd

12 porties

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, suiker en bakpoeder door elkaar en mix dit samen met de boter en het ei kruimig. Kneed het mengsel dan in de keukenmachine tot een mooi deeg, wikkel dit in vershoudfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.

  2. Verwarm de oven voor op 190 °C (heteluchtoven op 170 °C). Bestuif het deeg met wat bloem, rol het uit, leg het in een lage taart- of quichevorm van 28 cm (evt. met losse bodem) en druk de bodem en randen stevig aan. Leg een vel bakpapier op het deeg en daarboven op de bakbonen. Bak de bodem blind 15 minuten net onder het midden van de oven. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak de bodem in nog eens 5 minuten mooi goudbruin. Haal de bodem uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.

  3. Verhit voor de vulling 200 ml melk met de suiker in een kleine pan. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost. Meng de rest van de melk met het puddingpoeder en voeg dit bij de warme melk. Zet de pan weer op het vuur en breng al roerende aan de kook. Roer dan de boter erdoor en draai het vuur laag. Scheid de eieren. Roer beetje bij beetje limoensap en -rasp door de eidooiers – houd 1 tl limoensap apart voor de topping. Doe de eidooiers bij het melkmengsel en roer dit op laag vuur ongeveer 5 minuten door. Giet de vulling dan op de bodem en plaats minimaal 2 uur in de koelkast, tot alles volledig is afgekoeld.

  4. Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en klop ze met de garde stijf. Voeg al kloppende beetje bij beetje de poedersuiker en 1 el limoensap toe, tot er een prachtig glanzend schuim ontstaat. Verdeel het schuim met een grote lepel voorzichtig over de taart en trek de lepel steeds omhoog om kleine pieken te vormen.

Tip
Voor een mooi effect kun je de schuimpieken iets kleuren met een crème brûlée-brander. Wees wel voorzichtig met de brander! Het deeg en de vulling kun je ook prima van tevoren bereiden. Wacht met de eiwitten liever wel tot net voordat je de taart serveert.

Bron: Dit recept is afkomstig van www.bosch-home.nl

Deel dit recept

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Ingrediënten

Voor het deeg

  • Bloem en iets extra voor het uitrollen 200g
  • Suiker 100g
  • Snufje bakpoeder 1
  • Koude boter, in blokjes 70g
  • Ei 1

Voor de vulling en topping

  • Melk 300ml
  • Suiker 150g
  • puddingpoeder met roomsmaak 40g
  • Boter 80g
  • 150 ml limoensap en 3 el limoenrasp (van ca. 4 limoenen)
  • Middelgrote eieren 3
  • Poedersuiker 150g
  • 400 g bakbonen, zoals erwten of bonen, om de bodem blind te bakken.

Weerts adviseert

Smeg Keukenmachine SMF03GREU

Design, geavanceerde technologie en aandacht voor detail kenmerken de Smeg apparatuur die in Italië is ontworpen en geproduceerd. Voor liefhebbers van design keukenapparatuur is Smeg het merk bij uitstek.

  • Materiaal mengkom: RVS
  • Capaciteit kom: 4,8 L
  • Snelheden: 10
  • Smooth start functie: Ja
  • Vermogen motor: 800 W

AEG elektrische kookplaat

De AEG CIB6640ABM elektrische kookplaat en oven is het perfecte toestel voor al je kookbehoeften. Met 7 verschillende functies, waaronder een multifunctionele heteluchtoven met PlusSteam, kun je alles maken, van extra knapperig brood tot pizza. Dankzij de inductiekookplaat verbruikt dit fornuis minder energie dan andere soorten fornuizen en het is gemakkelijk schoon te maken dankzij de geëmailleerde ovenwand.

  • Aantal kookzones (stuks): 00
  • Energieklasse: A

Onze merken

  • Bosch
  • Siemens
  • Miele
  • Liebherr
  • AEG
  • Samsung
  • Smeg
  • Philips
  • Beko
  • ASKO
  • Atag
  • Pelgrim
  • Delonghi
  • Tefal
  • Brabantia
  • Quooker